У вересні 2018 року планується запустити третій завод з переробки картоплі
The Shared Experience/Flickr

У вересні 2018 року планується запустити третій завод з переробки картоплі

Один з найбільших виробників картопляного крохмалю – група компаній «Вимал» – у вересні 2018 року має намір запустити третій завод з переробки картоплі потужністю 1440 тонн/добу. Про це повідомляє Національний промисловий портал, з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Восени 2018 роки ми запускаємо нове виробництво, щоб задовольнити потреби наших клієнтів, а також з метою реалізації проекту глибокої переробки картоплі,» – йдеться в прес-релізі компанії.

На новому заводі також планується випускати фармацевтичний крохмаль і спеціальний крохмаль для дріжджових виробництв.

«Після запуску крохмального виробництва в 2018 році, ми плануємо в 2020 році запуск заводу, який буде отримувати протеїн з картопляного соку, виробляти сухі картопляні волокна і рідке органічне добриво», – заявив засновник компанії Віктор Лазар.

Він впевнений, що  картопляний технічний протеїн є високо ліквідним кормовим білком, а харчової протеїн – відмінним сировиною для харчової промисловості.