«Артемсіль» запустило виробництво очищеної харчової солі
facebook.com/ArtyomsaltUkraine

«Артемсіль» запустило виробництво очищеної харчової солі

Сьогодні, 18-го січня, ДП «Артемсіль» розпочало виробляти харчову сіль вищого ґатунку. Нова технологія очищення солі дозволить збільшить в ній вміст NaCl до 99% та поліпшити зовнішній вигляд продукту. Про це повідомляє Main.in.ua з посиланням на прес-службу підприємства.

На урочистому відкритті потужностей були присутні голова Донецької ОДА Павло Жебрівський та інші гості.

«Сьогодні ми почали виробництво солі вищого ґатунку в сучасній упаковці зі збереженням традиційного зовнішнього вигляду пачки», — зауважила керівник підприємства Вікторія Луценко.

В технологію виробництва інтегрували процес фотосепарації — метод сортування сипучих матерів, який аналізує продукт за кольором. Таким чином, технологія дозволить усунути з кам’яної солі темні включення природного походження (ангідриди).

facebook.com/ArtyomsaltUkraine

«Харчова сіль після додаткового очищення і якісної упаковки відповідає європейським нормам якості», — зазначили на підприємстві.

На закупівлю імпортного високотехнологічного обладнання було витрачено 23,5 млн гривень.

18 січня виробництво очищеної харчової солі запустили на двох рудниках підприємства одночасно. У майбутньому планується продовжити переоснащення рудників та розпочати випуск очищеної солі на всіх виробничих лініях.

Програму з реконструкції й модернізації всіх рудників розпочали на ДП «Артемсіль» у 2016 році.

«Артемсіль» — державне виробниче об’єднання з видобутку солі у Донецькій області. Воно було створене у 1976 році. Підприємство складається з п’яти шахт (рудників) із закінченим циклом виробництва солі, допоміжних служб, житлового та соціального фондів.