У Дніпрі почали виробляти чорний часник за азійською технологією
facebook.com/mrgarlic.com.ua

У Дніпрі почали виробляти чорний часник за азійською технологією

Компанія «МР Гарлік», що знаходиться у Дніпрі, вперше в Україні запустила виробництво ферментованого чорного часнику. Про це повідомляє Main.in.ua з посиланням на Національний промисловий портал.

Класичний часник набуватиме чорного кольору завдяки застосуванню азійської технології. Метод полягає у створенні умов природної ферментації. Так, під дією високих температур та певного рівня вологості виділяються цукор та амінокислоти, що і є причиною зміни кольору. Водночас жодних барвників та хімічних речовин не застосовується.

Зазначається, що часник, виготовлений за такою технологією, позитивно впливає на організм людини. У ньому після процесів ферментації підвищується вміст антиоксидантів та фруктози.

На сьогодні компанія повністю узгодила технічні умови на виробництво ферментованого часнику в Україні.

«Наразі «МР Гарлік» постачає чорний часник ресторанам та під замовлення. У майбутньому ж планує вийти на торгові мережі, а також експортувати свою продукцію», — розповіли у компанії.