З наступного року діятимуть нові вимоги до виробів з шоколаду
flickr.com/travelingmcmahans

З наступного року діятимуть нові вимоги до виробів з шоколаду

З 1-го січня 2018 року набирають чинності нові вимоги для виробників продуктів із какао та шоколаду, що відповідають європейським стандартам. Очікується, що нововведення забезпечить вищий рівень поінформованості під час вибору солодощів споживачем. Про це повідомляє Main.in.ua з посиланням на офіційний сайт Міністерства агрополітики та продовольства України.

Як зазначила заступниця міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції ОльгаТрофімцева, з початку 2018-го на всі види шоколадних виробів поширять європейські вимоги в обов’язковому порядку.

За її словами, темний шоколад повинен буде містити не менше 35% какао-продуктів, в перерахунку на суху речовину. У складі молочного шоколаду має бути понад 25% какао-продуктів та не менше 14% інгредієнтів з молока.

Не менше 20% какао-масла повинно входити до білого шоколаду, а частка молокопродуктів не повинна бути нижче 14%.

Відповідний перелік вимог діятиме і для шоколадних цукерок. У разі невідповідності вимогам виробник втрачає право називати свій продукт «шоколадом» чи «шоколадною цукеркою». Назву слід замінити на «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».

На думку Трофімцевої, наказ №157 «Про затвердження Вимог до продуктів з какао та шоколаду» є важливим кроком адаптації українського законодавства в галузі безпечності та якості харчових продуктів до стандартів ЄС.

«Приведення у відповідність вимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів з какао та шоколаду до європейської директиви дозволить продукції вітчизняного кондитерського ринку більш ефективно конкурувати з кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном»,- зауважила вона.

За її словами, положення наказу будуть імплементовані разом з законом № 2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».